Любимите 10 на… Тео

Името му е синоним на купон, работата му – на професионализъм, а с всеки изминал ден, сцените на които е бил се увеличават. Само на 28 години, популярен от малкия екран, модните форуми, конкурсите за красота и… сватбите, които обича да води. Теодор Тодоров – Тео определено е най-добрият водещ в страната – познават го всички, и събитията с негово участие, определено са звездни, шумни и за тях се говори дълго.

Днес те срещаме с него и любимите му 10… песни, зад които се крие история – интересна, вълнуваща. Оставяме му свободата сам да ги подреди и разкаже за тях. Уважаеми читателю, Теодор Тодоров – Тео или „Топ Хост“-ът на страната.

10. Hotel California – Eagles

https://www.youtube.com/watch?v=x47aiMa1XUA

Ако има песен, която има място в тези любими – това определено е Хотел Калифорния. И не заради текста, а заради спомените, които ме върхлитат всеки път, която я чуя от някъде. Още от дете си спомням вечерите, когато беше лято, топло и въздухът всякаш беше друг. Освен щурците пред къщата, само музиката от слушалките ми, носеше аромат на красота и китари. Не си падам по рока, но определено песни като тази ме връщат в едни години, които искам отново да преминат през мен. Дори често затварям очи и си спомням за онова време, в което мечтаех за сцените и това да бъда водещ в радио, за да мога да пускам на хората музиката, която обичах. И знаех, че мечтите се сбъдват.

9. Prince – Purple Rain

Дъжд. Обичам, когато вали – и през есента, и през лятото, но най-много обичам дъждът през нощта. Събираш мислите си, чертаеш планове и освен небето и падащите капки няма друг, който да ти пречи. Само тук-таме някоя светкавица и гръмотевица ти напомнят, че живееш сега и тук и само от теб зависи какво бъдеще чертаеш за себе си. Имал съм десетки такива нощи, може би стотици. И винаги съм вярвал, че един ден ще сбъдвам мечтите си, ще правя хората щастливи, ще дарявам усмивки с работата си. Може би точно това е причината да обичам и тази песен.
Просто исках да те видя да се смееш в пурпурния дъжд.“ Повярвайте! Смеех се много, правя го и сега, защото по-голямо щастие от усмивките няма!

8. Chaka Khan & Rufus – Ain’t Nobody

https://www.youtube.com/watch?v=u1sYg5sMNG4

„Пожелах си нещо от съдбата…“ – фраза от песента, която често си повтарям. И аз като много други вярвам, че когато искаш нещо много силно – цялата вселена ти съдейства, за да го получиш. Трбява обаче малко да се потрудиш! Спомням си, когато бях ученик – беше един голям Коледен концерт в девети клас. Голям урок за мен – просто един ден питаха кой иска да води концерта и аз „вдигнах ръка“. И освен, че бях на най-голямата сцена в родния си град и залата беше препълнена, като бонус – сам написах целия сценарии на събитието.  Пожелах си го и ми се случи. Ето защо още вярвам, че сбъдвам мечтите си, една по една…

7. Enrique Iglesias – Rhythm Divine

Никога не съм обръщал голямо внимание на хората, които говорят. Те предимно и само това правят понякога. В България, когато някой човек започва да успява в дадена област, да жъне някакви успехи, хората винаги не го харесват. Те влагат цялата си енергия, понякога да говорят само лошо за него. От злоба ли е, от завист… нямам си и представа. Случвало ми се е да чета най-различни неща за себе си по интернет, забъркваха ме в скандали и какво ли не. Не им отдавам значение, предпочитам да се развивам, всеки ден да научавам нещо ново, да се стремя да съм удовлетворен от това, което правя… това ме радва, останалото е… нормално. 

6. Tina Turner – Proud Mary

Енергия. Това трябва да има като качество всеки едн успешен човек, а аз го имам в изобилие. Когато преди години направих Event NewLive Agency, много от конкурентите, които вече не са на пазара, ме гледаха с една доза ирония: видиш ли, как момче на 25-6 години, може да създаде, координира и реализира цял работещ „апарат“, който да успява да реализира десетки различни събития – балове, сватби, фирмени партита, конкурси. Правеха и „атаки“, когато видяха силата и скоростта, която започнах да набирам; подливаха вода, но енергията ми никога не е намалявала – напротив – увеличаваше се. Това ме е стимулирало винаги да мисля нови и оригинални неща и винаги да бъда крачка пред останалите, ето защо днес сме до най-добрите в страната и правим уникални събития, в които влагаме цялото си сърце и пак… енергия. Споделяме я и позтивно ни се връща. А защо Proud Mary – защото тук има много заряд.

5. Jennifer Lopez – Waiting For Tonight

Професията и това, с което се занимавам са най-хубавите неща за мен. Да бъда на най-големите сцени, под прожекторите е онази любов, може би без която няма да мога. Правя всичко с голямо удоволствие и желание, влагам много и ако не бях водещ…трудно бих се видял на някое бюро, например. Обичам да съм сред хора, да съм там в центъра. Казват, че човек си има призвание. Това е моето и съм изключително благодарен на Бог и съдбата, че правя това, което обичам и то по най-добрия начан. Знаете ли, помня името на всяка една булка и младоженец, датата на тяхната сватба; всеки един абитуриентски бал, училището, всяко едно събитие – конкурс, сцена и място, на което съм бил.

4. La Bouche – Be My Lover

Касетофон с две касетки. MTV. Видео плейър с VHS. Диското. Телефоните с кабел. Интернет на дуплекс. Мляко с какао.
Всичко това са неща, с които свързвам онова време, любимото – 90-те години, в които израствах. Обичам ги и винаги, когато се сетя за тях в съзнанието ми изникват само такива ритмични и любими песни, а с тях и хиляди спомени: как чаках любима песен по радиото, за да мога да я запиша на касетка, как клиповете по MTV бяха изненадващо яки, а този който имаше видео бе най-популярния в квартала. И да! Ако има машина на времето оново бих се върнал в това време, поне още веднъж, защото и хората бяха други, и светът и беше по-добър.

3. iiO – Rapture

Аз съм човек, който е изключително социален – Обичам да пътувам да се срещам с нови хора, да се запознавам с различни типажи, да излизам с приятели. Когато не съм на сцена съм същия щур и зареден с изключително позитивна енергия човек. Винаги има какво да правя, и винаги е с усмивка. Може да съм в някой пиано-бар и да пея, да играя монополи или боулинг и винаги да намирам, търся и казвам само хубавото и доброто у хората около мен. Когато не съм на сцена, често се случва и да работя по неща, които трябва да се случват на сцената. Хората, които ме познават, знаят – Тео е човека, готов винаги да се забавлява, винаги да се усмихва, да се шегува и да прави парти.

2. *NSYNC – Bye Bye Bye

Трябва да умеем да казваме „чао“. Има нещо интересно в тази дума – на един език означава „довиждане“, а на друг – „здравей“. И в живота е така, след един край има начало. Ново. Хубаво. Но преди всичко, в годините съм казвал bye bye на страхове, на притеснения, на негативни хора. И тук се сещам за първото събитие, което водих: доста назад във времето, когато бях ученик – беше най-голямата училищна проява. Това е голям урок за мен – просто един ден питаха кой иска да води концерта и аз „вдигнах ръка“. И освен, че бях на най-голямата сцена в родния си град, а залата беше препълнена, спомням си сам написах целия сценарии на събитието. Бях много притеснен, когато откривах вечерта, дори треперих. В последствие, обаче емоцията ме завладя до такава степен, че нито си поглеждаш сценария, нито казах нещо от него. Импровизирах! Всички ме харесаха и пляскаха дълго. След това продължих да водя всички концерти на училището, а паралелно с това и празниците и тържествата на града – имаше период от време, когато съм буквално на две сцени едновременно. Всеки път се сещам как едно „вдигане на ръка“ е променило толкова много нещa

1.Roxette – Listen To Your Heart

Разбрах едно: каквото и да правиш, с каквото и да се занимаваш, където и да си, по всяко време има само едно нещо, което е правилно. Едно нещо, което никога няма да те подведе; ще бъде вярната насока за теб и това е: винаги, винаги, винаги да слушаш сърцето си. Във всички тези години, през всички трудности и бариери, до днес и утре – винаги съм и ще се вслушвам в онзи вътрешен глас, които с пулс ми подсказва какво да правя. И ще успявам, защото вярвам. Това е формулата, за да бъдеш най-добрия, като мен!

А коя е твоята любима песен?